Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Aminosavak

Az aminosavak a fehérjék építőkövei, melyek fontos szerepet töltenek be az izomtömeg növelésében, de nem csak izmainkban található meg, hanem pl. körmünkben és hajunkban is. Szervezetünkben a fehérjeszintézis 20 féle aminosavból megy végbe, melyek közül 8 félét a szervezet nem képes előállítani, ezért táplálkozásunk során - főként állati eredetű fehérjékkel - tudjuk szervezetünkbe juttatni, de közkedvelt forrásai a táplálékkiegészítők is. Ezeket az aminosavakat nevezzük esszenciális aminosavaknak, ide tartozik a leucin, valin és izoleucin is, amelyek elágazó láncú aminosavak (BCAA = branched-chain amino acid).
A nem-esszenciális aminosavakat a szervezetünk elő tudja állítani a bevitt tápanyagokból és éppoly fontosak, mint az esszenciális aminosavak. Szintjük fizikai megerőltetés, sportolás során csökken, ezért pótlásuk nagyon fontos.
Az aminosavak jelentős szerepet töltenek be az izmok megfelelő és gyors regenerálódásában, az izmok savasodását csökkentik. Javítják az agy és az izmok oxigénellátását. Gyorsítják az anyagcserét, ezáltal elősegítik a zsírégetést.

Rendezés:

Keresés